Over Golfen zonder Grenzen

Golfen Zonder Grenzen in Asten Heusden
‘Natuurlijk golfen voor iedereen’

Op 9 april 2015 is Stichting Golfen Zonder Grenzen opgericht door een aantal enthousiaste leden van Golfbaan het Woold. De stichting heeft als doel gehandicapten het plezier van golf te laten beleven op het Woold en te laten integreren in het reguliere verenigingsleven. Hierbij is het belangrijk deze doelgroep kennis te laten maken en te enthousiasmeren voor de golfsport. Stichting Golfen Zonder Grenzen richt haar activiteiten op Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Het bestuur heeft de overtuiging dat sport in zijn algemeenheid, maar zeker de golfsport, een ideale manier is om een bijdrage te leveren op fysiek, sociaal en mentaal gebied voor gehandicapten. De golfsport is geschikt voor iedereen met of zonder beperking en voor jong en oud. Tevens draagt de golfsport, bijv. in een revalidatie periode, bij aan het zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfredzaamheid.

Een gespecialiseerde PGA-pro verzorgt training en lessen op maat, om zo een ontspannend en integrerend golfspel aan te bieden. Door de fysieke, maar ook psychische begeleiding, wordt persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Zowel lichaam als geest worden uitgedaagd.

Om alle golfers met een handicap kunnen faciliteren, is inmiddels door de stichting een ParaGolfer aangeschaft. De ParaGolfer is een elektrische buggy, die het mogelijk maakt voor spelers met een fysieke handicap in een staande positie te golfen. De ParaGolfer maakt het voor bijvoorbeeld rolstoelafhankelijke mensen (maar ook bijvoorbeeld voor CVA-patiënten en mensen met een dwarslaesie) mogelijk vrijuit van de golfsport te kunnen genieten.

(C) 2020